En äggstra Glad Påsk!

Glad PåskSnart är det dags för avfärd till Blåkulla. Du har kanske något barn som letat fram mormors gamla kaffekittel och hittat ett förhoppningsvis gammalt läppstift i lådan i badrummet? Det är onekligen påsk, denna högst gula högtid. Dags att plocka fram barnasinnet och släppa tankarna på jobbet en stund. För att hjälpa dig i denna strävan att ladda om batterierna, bjuder jag här på tre enkla påsklekar från olika delar av världen. Vem vet? Du kanske startar en ny tradition hemma?

Zwänzgerle (Schweiz): Utmana varandra i en lek som går ut på att slå hål på ett dekorerat ägg med ett mynt. Kasta myntet på ägget från ett ”lagom” avstånd. Om du missar och ägget håller, får ditt barn behålla myntet. Om du lyckas, är ägget och myntet ditt. Detta är en gammal Schweizisk tradition som gör det möjligt för barn att tjäna lite fickpengar.

Äggknackning (Tyskland och Österrike): Fatta varsitt målat, hårdkokt ägg och ställ er mitt emot varandra. Knacka topparna mot varandra tills ett av äggen spricker. Vinnaren är den vars ägg är helt.

Äggrullning (USA): Detta fungerar bäst med flera spelare. Var och en behöver ett målat, hårdkokt ägg och en lång pinne av något slag (ett brännbollsträ eller en golfklubba går bra). Lägg äggen i en rad och ställ varje spelare vid sitt ägg. Vid ”Gå!” börjar spelarna rulla sina ägg mot mållinjen. Denna lek är höjdpunkten vid det årliga påskfirandet på Vita Husets gräsmattor. Men kanske en utmaning i de delar av Sverige som fortfarande har snö på gräsmattan.

Du kanske väljer att istället sätta dig i lugn och ro och färglägga dina ägg till frukosten, eller tänk om det räcker med att bara sätta dig i lugn och ro och njuta av den gula solen en stund.

Önskar dig och din familj en äggstra Glad Påsk!

Petra Brask

”Vänd ansiktet mot solen, så faller skuggorna bakom dig.”

Dela gärna detta inlägg

PB Partners Dream Team

Om Tidsbloggen

Vem bestämmer över din tid?
I Tidsbloggen delar vi med oss av våra tankar och reflektioner kring våra liv som effektivitetsexpert på Petra Brask & Partners.

Kategorier