Ett vårtips

Spring2Längtar du efter våren? Ett omslag i vädret? En gul liten krokus som tittar upp ur marken och lockar fram ett leende på dina läppar? Kanske är du egentligen sugen på en förändring? Då har jag ett vårtips till dig. Prova något nytt i 30 dagar.

Det har visat sig att på trettio dagar kan du enkelt träna in en ny vana. Det vet Googles ingenjör Matt Cutts allt om. Han var inte bara trött på vintern, han var trött på sig själv och på att bli betraktad som en datanörd. Steg för steg utmanade han sig själv att prova andra saker i livet. Han skaffade nya vanor men gjorde sig också av med gamla. Han vann inte bara tillbaka sin nyfikenhet och livslust – han vann tillbaka sig själv. På tre minuter berättar han hur:

[ted id=1183 lang=sv]

http://www.ted.com/talks/lang/sv/matt_cutts_try_something_new_for_30_days.html

Tricket med trettio dagar är att du inte har lovat dig själv att det är för alltid. Du ska ju bara prova – i 30 dagar. Det blir överkomligt och inte lika ödesmättat som att ”Nu ska jag göra det här i resten av mitt liv, annars har jag misslyckats.” Du har bara lovat dig själv att testa det här under en period. Tänk om det blir en av de roligaste tester du gjort på länge?

Önskar dig en inspirerande helg

Petra Brask

”Never be afraid to try something new. Remember, amateurs built the ark. Professionals built the Titanic.”
Okänd

 

Dela gärna detta inlägg

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
PB Partners Dream Team

Om Tidsbloggen

Vem bestämmer över din tid?
I Tidsbloggen delar vi med oss av våra tankar och reflektioner kring våra liv som effektivitetsexpert på Petra Brask & Partners.

Kategorier
Boktips
Med över 20 års erfarenhet av att lära människor att handskas med tiden och livet, delar Petra Brask med sig av de bästa tipsen och de mest konkreta verktygen som hjälper dig att frigöra tid och energi.
LÄS MER OM BÖCKERNA
Föregående
Nästa