Framgångsrika företag

”De företag som det går bra för är de som uppnår resultat tillsammans, det är de som gläds åt det som fungerar, åt det som går bra. Men det finns en sak till som är oerhört viktigt för att bli ett framgångsrikt företag. Vad kan det vara?”

VDn på företaget som jag rest med på konferens till Malta den här veckan tittar erfaret ut över alla sin medarbetare när han inleder dagen med att förankra den verksamhetsplan de tagit fram tillsammans.

Det regnade kopiöst och var 10 grader ”varmt” när jag åkte till Arlanda imorse. I solen och den 26-gradiga värmen känns det nästan avlägset när jag sitter på hotellets terrass och tittar ut över medelhavsviken. Det är rast. Kaffet och sockerkakan slinker ledigt ner medan jag funderar på dagens tema ”Team Utveckling”. Idag får jag bara lyssna. Imorgon är det min tur att prata om ”Team Effektivitet”. En hel dag är de mina och jag ska göra mitt bästa för att hjälpa dem att skapa en effektiv och framgångsrik företagskultur.

”Att bli sedd, hörd, känna sig delaktig och respekterad är en rättighet som vi ger våra kunder och varandra. Och för att bli ett framgångsrikt företag är det oerhört viktigt att våra grundläggande värderingar stämmer överens.”

VDn trollbinder sina medarbetare när han fortsätter beskriva verksamhetens historia, nuläge och framtid. Jag gillar honom. Han är äkta, menar vad han säger och håller vad han lovar. Med en sådan ledare kan det bara gå bra för företaget. Och det gör det.

Hur bra det går för mig imorgon, får du veta nästa vecka.

Mycket sol skickar jag hem till dig och har du inte varit på Malta, så kan jag varmt rekommendera det.

Trevlig helg,

Petra

”Vänlighet är den gyllene kedja av vilken samhället hålls ihop.”
Johann Wolfgang von Goethe (1749-1832)

Dela gärna detta inlägg

PB Partners Dream Team

Om Tidsbloggen

Vem bestämmer över din tid?
I Tidsbloggen delar vi med oss av våra tankar och reflektioner kring våra liv som effektivitetsexpert på Petra Brask & Partners.

Kategorier