EFFEKTIVA APPAR

Att göra-listor

Habitica

5/5

Börja ditt år med att skapa hållbara och hälsosamma vanor samtidigt som du har kul. 

Habitica fungerar som ett spel med roliga utmaningar, olika svårighetsgrader och belöningar. Du matar in dina vanor, dagliga mål och din att göra-lista i appen och din anpassade karaktär skapas.

 

”Är du trött på vanliga stela uppgiftlistor? Då kan appen Habitica vara det perfekta sättet att börja året med för att motivera dig själv att få dina uppgifter gjorda. Du blir dessutom mer organiserad, effektiv och har kul medan du uppnår dina mål. Habitica fungerar som ett spel med roliga utmaningar, olika svårighetsgrader och belöningar. Du matar in dina vanor, dagliga mål och din att göra-lista i appen och din anpassade karaktär skapas.”

 

2024-01-17

Det finns många bra fristående effektiva appar med fokus på att göra-listor. Men för dig som vill ha en app kopplad till planeringssystemet Office 365 finns det bara ett fåtal appar som är riktigt bra. Om du har en Android smartphone finns det bara en app idag, Nine, som klarar av att visa uppgifter, flaggade mejl samt kategorisera dessa. Om du har en Iphone finns det också bara en app som klarar av dessa funktioner i iOS och den heter TaskTask. Om du nöjer dig med att bara se uppgifter blir utbudet större. I Google världen händer det mycket och här finns det bra appar till alla delar i deras planeringssystem. Till exempel så är appen Google Tasks  anpassad så att du kan se både uppgifter och flaggade mejl i din app. 

Att göra-listor

GoWish

5/5

Skapa din önskelista och dela den enkelt med familj, vänner och släkt nu i jul, vid nästa födelsedag eller bröllop.

Dela din önskelista med familj, släkt och vänner med appen GoWish. Skriv in vad du önskar dig och lägg med en länk. Din familj kan sen välja, reservera och även se vilka presenter som redan är köpta (utan att du ser det). 

”En bra och enkel app där du kan lägga in länkar direkt till den sidan produkten du önskar finns.  Smart också att använda appen när du kommer på saker under året och lägger in det här. Och ett bra sätt att undvika att du får samma sak två gånger!” 

2023-12-14

Nine logo

Nine

5/5

Nine är en fulländad e-postapplikation för synkronisering med Microsoft Exchange Server (Outlook).

Nine har ingen server för att lagra användarens data utan ansluter direkt till användarservern. Alla Nine data lagras endast hos användarens system.

Nine kan kopplas till flera olika konton.

Nine har kopplingar till mejl, kontakter, kalender, uppgifter och anteckningar.

”Absolut det bästa och mest kompletta planeringssystemet för mobilen som jag har testat. Jag kör den mot vår Office 365 lösning och har kontroll på både mina mejl, kalender och uppgiftslista. Tycker det är konstigt att inte Microsoft har kommit längre med sina appar. Gränssnitten är tydliga och det finns möjlighet till många inställningar.
Kalendern är överskådlig och kan visas i många varianter; listform, 1 dag, 3 dagar, arbetsvecka, vecka, månad. Mejlen kan visas och sorteras på många sätt. Du kan även från inboxen flagga ett mejl så att det kommer upp i uppgiftslistan samt flytta det till rätt mapp. I uppgiftslistan kan jag använda mig av kategorier och sortera uppgifterna så att det överensstämmer med min uppgiftslista i Outlook (enda appen jag har hittat som klarar av detta). Appen kostar ca 150 kr, men det är den värd. Under 14 dagar får man testa appen gratis.”

2018-10-31

Google Task logo

Google tasks

5/5

Få mer gjort med Google Tasks-mobilappen.

Hantera, fånga och redigera dina uppgifter var som helst, när som helst, med uppgifter som kan synkroniseras på alla dina enheter.

Integrering med Gmail och Google Kalender ser till att du får uppgifter gjorda – snabbare.

Lägg till information och skapa deluppgifter.

Visa uppgifter som har skapats från e-postmeddelanden.

Håll koll på slutdatum och aviseringar.

”Om du kör Google planeringssystem är denna app ett måste. Bra integrering där mejl som är dragna till G-mails uppgiftslista kommer upp i uppgiftslistan. Du kan även göra deluppgifter av en större uppgift. Lätt att jobba med. Några nackdelar är att den inte har startdatum (idag är detta en app för G-mail användare).”

2018-12-07

Task Task logo

task Task

5/5

TaskTask v.5 är en lättanvänd uppgiftshanteringsapp för din mobila enhet.

Med hjälp av TaskTask kan du hantera din lista fullständigt, inklusive alla dina dagliga aktiviteter och hålla dina uppgifter synkroniserade med Outlook eller Google Tasks. TaskTask möjliggör fullständiga funktioner för Outlook-uppgifter på din mobila enhet, inklusive: 

Enkelt gränssnitt, skapa snabbt nya uppgifter och markera uppgifter som är avslutade.

Ange kategori, vikt, start / förfallen / slutdatum, anteckningar och mer.

Dra för att göra en uppgift klar.

Enkelt inställd med automatisk konfiguration för Exchange, Office 365 och Google Tasks.

Snabbt ordna uppgifter genom att flytta dem i den ordning du vill ha eller mellan dagar.

”Har du en Iphone och jobbar med uppgifter i Outlook är denna app ett måste. Mycket lätt att jobba med och den är enda appen som synkar alla delarna från din uppgiftslista. Kategorisering, färgkodning, startdatum och stopp datum. Du kan flagga och kategorisera  mejl, kontakter och uppgifter. Detta är en ren uppgiftslista och har ingen koppling till någon kalender. Appen kostar idag 50 kr och det är den värd.”

2018-12-07

Remember the milk logo

Remember the milk

4/5

Remember The Milk är en smart att-göra-app för dagens upptagna människor.

Med hjälp av den här appen kommer du aldrig mer att glömma mjölken eller något annat igen. Den används av miljoner användare världen över som vill vara mer organiserade och produktiva.
 

Har du huvudet fullt av allt du ska försöka komma ihåg? Låt den här appen komma ihåg det åt dig istället. 

Du får påminnelser via e-post, sms, IM, Twitter och mobilaviseringar

Dela enkelt dina att-göra-listor och delegera uppgifter. 

Med Appen håller du dina uppgifter synkroniserade på alla dina enheter.

Organisera dina uppgifter så att det passar dig utifrån prioritering, förfallodatum, repition, listor, taggar etc.

Sök i dina uppgifter och anteckningar och spara dina favoritsökningar som smartalistor.

Se uppgifter i närheten och planera det bästa sättet att göra saker på.

Integrera med G-mail, Google Kalender, Twitter, Evernote m.m.

”Namnet på den här appen lät inte så seriöst. Men det gjorde mig så pass nyfiken att jag var tvungen att testa appen och det visade sig att Remember The Milk är en riktigt bra att-göra-app. Jag upplever ibland att jag vill kunna sortera mina uppgifter på olika sätt och då är den här appen riktigt bra att använda. Jag vill till exempel kunna se uppgifter rörande ett visst projekt, samla ihop och se en lista av olika kategorier eller se vilka uppgifter som ska göras vid vissa tidpunkter. Appen har ett tydligt och enkelt sätt att visa uppgifterna utifrån olika sorteringsmöjligheter. Kopplingar till andra program som G-mail och Outlook finns också. Dock känns de inte så genomtänkta och välutvecklade än.

Jag fick med andra en positiv överraskning när jag testade appen Remember The Milk.”

2020-02-11

Asana logo

Asana

3.5/5

Asana är en mjukvara och en tjänst som är utformad för att förbättra teamsamarbete och arbetshantering.

Appen hjälper team att hantera projekt och uppgifter i ett verktyg.

Team kan skapa projekt, tilldela arbeten till teammedlemmar, ange deadlines och kommunicera om uppgifter direkt i Asana.

Den innehåller även rapporteringsverktyg, bifogade filer, kalendrar mm.

Asana har integration till flera andra program som exempelvis Microsoft Teams, Slack, Google Drive mfl. (det finns över 100 integrationer).

”Asana är en lättanvänd och överskådlig app för att dela på uppgifter i projekt. Du kan lätt skapa ett projekt, uppgifter, bjuda in deltagare och delegera (välja vem som gör vad) uppgifter i appen. Du kan välja att bara se dina uppgifter eller kolla en speciell persons uppgiftslista. Det finns också andra funktioner som till exempel en enklare chattfunktion och kalender.

Jag har inte testat den här appen med någon koppling till exempelvis Microsoft Teams, men kan tänka mig att denna app skulle kunna passa bra att använda tillsammans med Teams.”

2019-01-21

Focus To-Do logo

Focus to-do

3.5/5

Genom appen Focus To-Do får du Pomodormetoden och en att-göra-lista på ett och samma ställe.

Det är en vetenskaplig baserad teknik som kommer att motivera dig till att hålla uppe ditt fokus och få saker gjorda.

Du kan samla och organisera dina uppgifter i dina to-do listor, starta en fokustimer för ditt arbete och dina studier, ställa påminnelser för viktiga uppgifter/ärenden och kontrollera tiden som används på jobbet.

Det är den ultimata appen för att hantera uppgifter, påminnelser, listor, kalenderhändelser, inköpslistor, checklistor etc..

Appen hjälper dig att fokusera på ditt arbete och dina studier samt spåra din tid

Fokus To-Do synkroniseras mellan din telefon och dator, så att du kan komma åt dina listor var du än är.

”Jag gillar denna app tack vare den logiska uppbyggnaden. Jag kan samla och strukturera upp mina uppgifter i olika underlistor, så som uppgifter som tillhör ett visst projekt eller en speciell prioritetslista. Sedan kan jag välja att fokusera på en uppgift i taget med hjälp av Pomodorometoden.

Jag kunde också snabbt se logiken i appen för mina projekt och deluppgifter. Efter det startade jag och fokuserade på en uppgift i taget.

En annan rolig detalj är att jag och min kollega kan följa hur det går för varandra genom att vi skapat en gemensam grupp. Ett litet och roligt tävlingsinslag i vardagen.”

2019-10-22

Mircosoft To-Do logo

Microsoft To-Do

3.5/5

Microsoft To-Do är en enkel och intelligent att göra-lista som du lätt kan planera din dag med.

Oavsett om det gäller arbete, skola eller fritid hjälper To-Do dig att öka produktiviteten och sänka stressnivån.

I appen kombineras intelligent teknik med vacker design som gör det möjligt att skapa ett enkelt dagligt arbetsflöde.

Organisera och planera din dag.

Dela dina listor med familj och kollegor.

Dela upp dina uppgifter i mindre, funktionsdugliga objekt.

Ange förfallodatum och påminnelser.

Lägg till anteckningar till dina uppgifter.

Integrering med Outlook lägg till anteckningar till dina uppgifter.

”Nu har äntligen Microsoft något på gång. Saknar dock många funktioner som finns i Outlook klienten så som att få in flaggade mejl, kategorier och att den hänger ihop med Outlook appen. Ett plus tycker jag är att du kan göra flera olika listor och dela upp en uppgift i flera mindre delar. En finess som skulle vara bra i PC/Mac klienten.  Ser fram emot att följa utvecklingen av denna app. Microsoft tar nu hjälp av utvecklarna från Wunderlist för denna app.”

2018-11-12


UPPDATERING: 2019-05-10
Det händer intressanta saker med To-Do. Nu kan du även se flaggade mejl i din To-Do app. Vad jag vet, är det enda gratis appen som detta går att göra. Det händer mycket med denna app just nu. Just nu håller de även på med kalender och mejl integration. Vad detta innebär vet jag inte än. Men det låter intressant.

Påminnelse Apple

Påminnelse Apple

3.5/5

Den här appen följer med när du köper en Apple Smartphone/Tablet.

Den här appen följer med när du köper en Apple Smartphone/Tablet.

”Ibland finns det bra hjälpmedel inbyggda redan från början i vår smartphone. Den här appen medföljer gratis vid köp av en Apple produkt. Den har enkla men bra funktioner. Påminnelse är en app där du kan skapa olika uppgiftslistor som du sedan kan koppla en  påminnelse till för saker du inte får glömma. Du kan till exempel koppla ett larm till en speciell tid eller när du kommer till en speciell plats. Listan Uppgifter kan du koppla till Outlooks uppgiftslista. Du kan också lägga in egna uppgifter i din Outlook lista samt läsa, bocka av dina uppgifter som är skapade i Outlook. (Obs! Du kan ej se flaggade mejl i den här appen)”

2018-11-28

Focus Matrix logo

Focus matrix

3/5

Focus Matrix är en smart personlig att göra-lista baserad på den så kallade Eisenhower-fyrfältaren, dvs en personlig produktivitetsstrategi skapad av Dwight Eisenhower

Strategin är en speciell prioritetsmatris som hjälper dig att dela in dina uppgifter i flera grupper beroende på hur brådskande de är och hur viktiga de är.

Du kan sedan arbeta dig igenom din dagliga agenda på ett så effektivt sätt som möjligt.

Den här appen hjälper dig att fokusera på vad som verkligen är viktigt och betyder något, dvs det du ska prioritera.

Den hjälper dig också att delegera andra uppgifter som inte är lika viktiga för dig till andra eller t.o.m. att skjuta upp vissa uppgifter på obestämd tid, tills du har tid med dem.

”När tempot är för högt blir det svårare att skilja på vad som är viktigt och vad som ”bara” är bråttom. Denna app är en enkel och genial app som använder sig av modellen Viktigt/Bråttom.

Läs gärna mer om modellen Viktigt/Bråttom i Petras blogginlägg: ”Att skilja på bråttom och viktigt” 
 
Du samlar dina uppgifter i en att göra-lista i denna app och utifrån listan lägger du in dina uppgifter utifrån bedömningen hur viktigt och hur bråttom en uppgift är. Appen är både enkel att komma igång med och lätt att förstå.

Om du skaffar dig betalversionen av denna app får du möjlighet att koppla uppgifterna till appen Be Focused. Kopplingen hjälper dig att kunna  jobba koncentrerat med en uppgift med hjälp av Pomodorometoden.”

2019-10-22

Ike logo

IKE

3/5

En lekfull att göra-lista där du kan organisera uppgifter från viktiga och bråttom.

Ike är en lekfull att göra-lista.

Organisera uppgifter från viktiga och bråttom.

Genom att lägga till förfallodatum och platsbaserade påminnelser kommer du alltid ihåg dina att-göra-uppgifter.

Möjlighet att lägga till flera påminnelser till varje uppgift; påminnelser, bilder och ljudinspelningar.

”En trevlig och annorlunda att-göra-app. Under vår utbildning pratar vi om skillnaden mellan Viktigt och Bråttom och använder oss då av en prioriteringsmodell som är förknippad med USAs före detta president ”Ike” Eisenhower. Eisenhowers bråttom/viktig-matris är en av världens mest spridda fyrfältare. När du skapar en uppgift i denna app måste du prioritera. En annan sak är att du kan tala in texten för din uppgift och en beskrivning av uppgiften samt fotografera med hjälp av kameran.Tyvärr går den inte att koppla till Outlooks uppgiftslista. Ett annat minus är att det inte går att lägga in start datum för uppgifterna.”

2018-10-15

Kontakta oss