Kul på jobbet

Att ha kul på jobbet. Får man skämta om effektivitet och sin arbetsplats? Det tycker vi, då humor är en bra ingrediens för att höja arbetsglädje och motivation på jobbet. Här bjuder vi på korta filmer som handlar om några av våra tidstjuvar – förhalning och möten och inspiration och tips om hur du blir ineffektiv på jobbet. 😊

Ta en kort paus och ha kul på jobbet

Så blir du ineffektiv

När vi blir trötta blir vi också mer kreativa. Detta märker vi inte minst på Petra Brask & Partners när vi haft tidiga frukostföreläsningar och fyllt dagen med många och intensiva möten. Då kan vi komma upp med fler galna idéer än vanligt på eftermiddagens fikarast. Vid senaste tillfället tog vi under många skratt fram en motsatslista till den som vill satsa på att bli så ineffektiv som möjligt. Till vår ”ineffektiva”-lista 

Förhalning

Har du en surdegspadda (förhalningsprojekt) som sitter på ditt skrivbord när du kommer in till kontoret på morgonen? Häng med när Petra Brask och Jonas Leksell visar hur en vanlig arbetsdag kan se ut och de ger dessutom tips på hur du kan förhala mer. (Filmtid 5 minuter)

Möten

Viktigaste först – Petra Brask och Jonas Leksell kollar in om mötesdeltagare har fokus på det som är viktigast på mötet annars är risken att någon zoomar ut och börjar fundera på annat, som knäckebrödspizza till exempel.  (Filmtid 2 minuter)

Ställtid – Hur fungerar mötesdisciplinen på våra arbetsplatser egentligen? Petra Brask har svaren om Jonas Leksell lyckas komma i tid och har med sig kaffe dessutom. (Filmtid 2 minuter)

Förberedelser – Hur förbereder du dina mötesdeltagare? Om du gör det kvällen innan kan det bli klurigt. Petra Brask och Jonas Leksell guidar dig. (Filmtid 2 minuter)