Effektiva Appar

Tidsinventering

Effektiva appar med fokus på tidsinventering, time tracking, är en grupp appar som används för mäta tidsåtgången. Det finns olika appar som du kan använda vid olika tillfällen och beroende på vad du vill och kan mäta. Allt från var livets timmar tar vägen till att mäta en viss projekttid. Om du undrar vart tiden tar vägen och hur dina timmar fördelas på dygnets alla timmar kan jag varmt rekommendera appen Toggl Track. Det är dessutom ett bra verktyg om du vill använda Pomodoro metoden för att få hjälp med fokustid. 

Tidsinventering

Toggl track, effektiva appar - tidsinventering

Toggl track

4/5

Mät vad du lägger din tid på. En app som kombinerar tidtagning / tidspårning och Pomodoro metoden.

En app som kombinerar tidtagning / tidspårning och Pomodoro metoden.

 • Tidtagning – hur lång tid tar en uppgift att göra?
 • Pomodoro – behåll ditt fokus och jobba effektivt
 • Justera tiden manuellt
 • Inbyggd kalender så att du kan synka till din befintliga kalender
 • Statistik med diagram

”Toggle Track är en riktigt intressant app och ett väldigt bra stöd för oss som både har svårt att fokusera och är tidsoptimister. För att få hjälp med att fokusera kan du använda funktionen Pomodoro, ett verktyg som följer med appen. Läs mer om Pomodoro metoden.

För att mäta och ha koll på vad du använder din tid till så kan du göra det med en enkel knapptryckning. Du kan även koppla din tid och aktiviteter till speciella projekt. Det finns även en koppling till Outlook vilket innebär att du kan hämta bokningar i kalendern och ta tiden på dessa. Om du skulle missa att starta eller stänga av en tidtagning till en av dina aktiviteter så kan du lätt justera detta i efterhand.”

2022-08-19

Smarter Time logo

Smarter Time

4/5

Genom appen kan du hitta rätt balans mellan arbete och fritid.

 • Förbättra din tidshantering. Genom appen kan du hitta rätt balans mellan arbete och fritid. Få kontroll över din telefontid, fokustid och produktivitet.
 • Genom effektiv tidsspårning kan du få kontroll över din tid, både på din fritid och i ditt arbete. Appen spårar ditt dygn och anpassar sig till dina personliga mål och behov.
 • Appen blir som din personliga tidsassistent.

”När jag började testa denna app, var jag ganska nära att ge upp. Känslan av att hela tiden vara övervakad gjorde mig stressad. Jag fortsatte dock testet och måste medge att den här appen ger mig dubbla känslor. Stressen som skapades berodde på att jag hela tiden var övervakad (av mig själv) och framförallt att den tidsåtgång som mättes inte helt överensstämde med vad jag la min tid på (är fortfarande inte helt överens med det här ännu).

Den stora skillnaden mellan denna tidmätningsapp och andra jag testat, är att denna app kan jag lära upp, hur mina dagar ser ut. Den mäter automatiskt min tid utan att jag behöver göra något (förutom rätta fel). Så länge jag har smartphonen med mig, registreras min tid i mitt dagsflöde.

Så här fungerar det: Smarter Time får tillgång till min smartphone. Gps:en talar om var jag är och när jag rör på mig. Jag lär appen att när jag finns på en speciell plats är det en viss typ av uppgift som jag utför. Vissa platser är redan förknippade med vissa aktiviteter. Sätter jag mig i bilen, registreras det, springer jag eller går jag, så känner appen av detta. När jag använder smartphonen registreras min telefontid, surftid, sociala mediatid etc… Mina kalenderbokningar registreras och kopplas till om det är jobb eller fritid. 

Negativt med denna app är att det blir en hel del fel och den drar mycket på batteriet. Du kan välja att göra den hur detaljerad som helst. Det är helt upp till dig beronde på hur motiverad du är. 

Jag kommer att fortsätta testa denna app ett tag till, och komplettera min utvärdering när jag får svar på mina frågor angående statistiken och om det går att minska ner antal felregistreringar (om jag kan göra lära appen att bli tillräckligt intelligent).”

2018-11-09

Atime logger

ATimeLogger

3.5/5

Med den här appen kan du enkelt spåra din tid.

Det räcker med att du lägger några minuter per dag på denna app för att få   statistik i form av diagram över din tid; varje dag, vecka och månad.

Statistiken ger dig en chans att hantera och få bättre kontroll på din tid.

”En bra app för att mäta dygnets 24 timmar. Tydliga ikoner med rubriker på vad vi normalt sett spenderar våra timmar på. Om du vill mäta ex. ditt jobb mer i detalj kan du skapa egna ikoner. Du kan ha flera aktiviteter igång samtidigt (bra om du vill se vad du spenderar din arbetstid på).” 

2019-10-23

Time Tracker 2 logo

Time Tracker 2

3.5/5

Lägg till dina aktiviteter för att mäta tiden för varje aktivitet

 • En enkel och kraftfull tidtagare
 • Lätt att använda
 • Lägg till dina aktiviteter för att mäta tiden för varje aktivitet
 • Välj eventuellt mål – dagliga, veckovisa eller per månad
 • Granska dina framsteg med loggar och statistik

”Ytterligare en lättanvänd app för att mäta var du lägger ner din tid. Det som är kul med denna app är att du kan lägga in olika symboler och färger på de olika aktiviteterna som du väljer själv. Bra statistik och snygga diagram.”

2018-10-10

Work Time Tracker logo

Worktime Tracker

3/5

Brain Focus är en app för tidsplanering som hjälper dig att få saker gjorda.

Den mäter var du spenderar tid och till vilken kostnad.

Start och sluttid ska läggas in i appen som sedan registerar din arbetslogg med start/sluttid, varaktighet och löner baserat på förinställd lönekvot.

Du kan hålla koll på flera projekt och uppgifter samtidigt, få lönerapporter per vecka, månad, kvartalsvis, årligt eller efter anpassat datumintervall.

”Om du skall mäta tid och få fram en kostnad är detta en app som kan vara bra att använda. Jag var dock tvungen att lägga ner ganska mycket tid på att förstå upplägget på appen innan jag kom igång. Den är inte helt lätt att förstå sig på, men när jag väl börjat registrera information och min struktur fungerar den riktigt bra. Du kan ha olika kategorier och under varje kategori kan du lägga upp de olika aktiviteterna. Bra är att du kan ha flera aktiviteter igång samtidigt.”

2019-10-23

Time Tracker logo

Time Tracker

3/5

Time Tracker är en app där du kan mäta hur mycket tid du spenderar på olika aktiviteter.

 • Du kan själv bestämma rubriker på aktiviteterna 
 • Genom att trycka på en av dina aktiviteter startar du tidtagningen av din aktivitet
 • Varje dag och varje vecka kan du läsa av hur mycket tid du spenderat på respektive aktivitet 
 •  

”En bra och enkel app för att få kontroll på din tid och för att mäta hur mycket tid du spenderar på ett speciellt projekt. I slutet av dagen kan du läsa av din tidsåtgång för respektive aktivitet. Du kan även se hur hela veckan sett ut. Det finns även en funktion där dina tider kan exporteras till en extern fil. Denna funktion har jag dock ej fått att fungera tillfredställande.” 

2018-09-27

Kontakta oss