KURSDELTAGARE INOM FÖRSÄKRINGSBRANSCHEN

Äger sin egen tid

Janne och hans avdelning gick vår heldagsutbildning i Personlig Effektivitet med individuell uppföljning och coaching. Här delar han med sig om vilken nytta han har av utbildningen både på arbetet och i sitt privatliv.  

kursdeltagare, försäkringsbranschen, kunder, Petra Brask & Partners, Janne Lagerlund Melz
kursdeltagare, försäkringsbranschen, Janne Lagerlund Melz, kunder, Petra Brask & Partners, personlig effektivitet

”Tack vare utbildningen i Personlig Effektivitet har jag tagit ett ägarskap över min egen tid.”

Vad är den stora skillnaden före och efter utbildningen i Personlig Effektivitet? Vad har du haft mest nytta av?

– Att jag har tagit ett ägarskap över min egen tid. Det är jag som planerar nu och inte andra som bara kan skjuta in saker. Jag har en annan framförhållning. Jag har till exempel en fast veckoplaneringsrutin på fredagarna. Då planerar jag framåt på ett helt annat sätt än jag gjorde innan.

– Min avdelning gick först en utbildning tillsammans och sen fick alla deltagare en individuell uppföljning och coaching. Det hjälpte oss verkligen. Att man vet att det skulle bli en uppföljning sänder ju krav på att man faktiskt anammar de saker och verktyg som vi tog till oss vid utbildningstillfället och sen även använder dem efter kursen. Det blev ju som ett litet test efteråt.

– På uppföljningen fick jag bra hjälp att ta nästa steg och också använda de andra verktygen som man kanske inte kunde ta till sig direkt på kursdagen. Det kändes nästan som att den coaching-timmen var en hel kursdag till eftersom jag fick en massa nya verktyg igen.  

För vem har utbildningen i Personlig effektivitet hjälpt mest?

– Alla! Jag hade gått utbildningen i Personlig effektivitet när jag arbetade på Trygg Hansa. När jag kom till Gjensidige såg jag att där var människor stressade. Man hade inte kontroll över sin egen tid. Man jobbade ad hoc. Det plingade i telefon och mejl. Man var lite ostrukturerad. Efter utbildningen blev det en helt fantastisk skillnad. De som gick utbildningen fick tid för annat och en helt annan harmoni.

– Jag har inte bara anammat det jag lärde mig på utbildningen i mitt arbete utan även privat. Jag säger nej till saker. Jag har alltid varit den där samariten. ”Janne, kan du hjälpa mig att ta upp båten?” och då har jag ställt upp. Nu tänker jag ”Nej, vänta nu. Det är min tid!”

Vad är roligast i ditt jobb?

– I försäkringsbranschen så blir man aldrig fullärd. Man får lära sig nya saker hela tiden.  Det kommer nya lagar och regelverk som man måste affärsutveckla utifrån. Det är ju ständigt lärande och att utveckla nya koncept tycker jag är roligt. Vi försäkringsmänniskor tycker om att hjälpa. Vi ska vara där när det händer saker. Kul att vägleda och hjälpa.

Mer om Janne: