HÅLLBART ARBETSLIV

TIPS PÅ LISTIGA LISTOR

Inte att göra-listan – Lista projekt du inte behöver ta tag i. Det är något så oerhört befirande att fundera över hur du kan halvera eller till och med kassera merparten av din att göra lista. Stryk uppgifter och lita på att jorden snurrar ändå.

Tacklistan – finns det människor i ditt liv som du skulle vilja tacka för att de hjälpt eller inspirerat dig på något sätt? Garanterat kommer du bli varm i hjärtat. Vill du ta det steget längre så sänder du dina tack till rätt mottagare också.

Utvecklingslistan – Har du alltid drömt om att kunna spela gitarr eller fantiserat om en jägarexamen? Du kanske är sugen på att lära dig laga sushi eller vill bli inspirerad av hur man skapar ordning och reda i garderoben?

Läslistan – När mina kollegor läser intressanta böcker brukar de skriva en liten sammanfattning om vad det var som grep tag i dem, så kul att läsa och det gör att jag bli sugen på att läsa dessa böcker.

Presentlistan – har en lista på presenter som mina vänner och min familj önskar sig. Ibland säger de något när vi umgås, böcker de önskar eller upplevelser de längtar efter. Då kan jag överraska dem till jul eller på födelsedagen. Skriver också upp vad jag önskar mig. Och vem har sagt att man inte kan ge presenter till sig själv?

Minneslistan – lista dina favoritminnen. Perfekt att läsa en regnig dag. Lista saker som väcker din förundran, saker du vill rensa hemma eller lista en lista med listor du vill lista.

Fuck it -listan – ja, det är min kloka vän, Karins förslag, så här skriver hon.  ”För mig var det en epifany att inse det här med additativ stress. Bara för att det ser härligt ut med Thailand och trädgård och bokcirkel och surfkurs och surdegsbakskola – betyder det inte att jag ska eller måste eller skulle må bra av det också. Det är som när man går med i Viktväktarna och lär sig tänka – titta vad fint att det finns chokladbollar! Men jag måste inte äta dem, i alla fall inte nu. Lyxen i att avstå. Tack Karin! Från bucket till fuck it.