Tekniska tips och trix

Bank ID för mötesbokningar

mötesbokningar, jan winstedt, effektivitetsexpert, petra brask & partners
Graphic recording av av Åsa Jensen Emås på Tusch och Krita

Har du någon gång varit på ett möte som varken haft syfte och mål? Då är du inte ensam om den upplevelsen. Den vanligaste orsaken till att möten upplevs som mindre produktiva är just saknaden av både avsikt och ändamål. Är lösningen Bank-ID för mötesbokningar?

Egentligen skulle det vara förbjudet att skicka en mötesförfrågan utan att det finns en klar och tydlig beskrivning av mötet. Likväl som det borde vara förbjudet att tacka ja till ett möte om det inte finns en tydlig beskrivning av mötet och varför du ska vara med på detta möte.   

Tänk dig om vi skulle installera en app, kopplad till vårt Bank-ID där mötesinbjudan enbart går att skicka om det finns ett tydligt syfte med mötet. Samt att den som ska tacka ja till mötet också måste använda sitt Bank-ID. 

Syfte - avsikt och ändamål

Avsikt med mötet – Att få mer gjort utan att jobba mer.

Ändamålet med mötet – Att vi får ner pulsen, mår bättre och har kvar energi när vi kommer hem från jobbet.

Skapa din mötesrevolution utan bank-id

Nu finns ju inte denna app, men om den hade funnits tror jag att vi skulle ha både färre och mer meningsfulla möten. Eller vad tror du?  Så mitt tips är att du börjar skapa din mötesrevolution utan Bank-ID genom att skriva ner både avsikt och ändamål när du kallar till ett möte. Och du som deltagare kan välja att bara tacka ja till möten där syftet med mötet tydligt framgår eller fråga efter syftet med mötet innan du tackar ja.