Energi inför hösten

energi, hösten, tidsbloggen, petra brask, personlig effektivitet, time management, petra brask & partners

Som en längtande, trofast hund, väntar tangenterna och reflektionstiden när jag nu tar upp fredagsbloggen igen. Fingrarna skälver och dansar fram, som kalvar på grönbete, glada att äntligen få dela med sig av sina intryck. Kort sagt jag har saknat dig, kära bloggen-läsare. Hur har din sommar varit? Blev den väldigt annorlunda än den brukar?

Våren blev ju som den blev och vi var många som tänkte att till hösten är allt som vanligt igen. När vi nu kommer tillbaka efter semestern och inser att restriktionerna fortsätter finns det de som kroknar. Hur ska vi få energin att räcka till för fortsatta utmaningar?

Kommer hösten ändå med en möjlighet till nystart? Har du någon längtan som pockar på? Där under solglasögonen i sommar kanske din blick flackade iväg över vidderna och fångade svansen på en gammal dröm du haft en gång.  Den där drömmen om att sadla om, gå vidare, bryta ny mark eller börja leva livet något hälsosammare och med större sinnesnärvaro.

Kanske tillhör du de som pustar ut och är tacksam över att semestern äntligen är slut? En vecka till och du hade brutit ihop? Som en vilsen varg söker du dig nu åter till flocken som uppskattar dig för det du bidrar med i teamet? Du gnuggar händerna och hugger in i högen av höstens projekt.

Om du skulle vara en av dem som fortsätter att jobba på distans och håglöst tittar ut genom köksfönstret samtidigt som du undrar när du ska få möta kollegorna in real life igen? Kom ihåg att hösten är en härlig tid och en chans att göra något annorlunda.

Fundera över hur det känns att vara tillbaka på jobbet. Är det något du behöver ändra på för att få en dräglig arbetshöst? Har du behov av nya bättre vanor? Sätt upp önskemål, planer, målsättningar för hur du önskar att det ser ut vid årsskiftet.

Är det här hösten när du får till en riktigt bra arbetsbalans, lär dig ett nytt språk, får till goda träningsrutiner som du lyckas hålla? Vad vill du fylla hösten med? Var öppen och nyfiken.

Om det öst in saker i inkorgen, sätt av en stund och rensa bort allt gammalt. Gör en mapp som du döper till Arkiv eller något annat lämpligt och töm inkorgen. Se till att prioritera att göra-listan och börja med att ha få saker som är högt prioriterade så känns det lättare att ta tag i.

Börja med att lägga en bra grund i din kalender om du inte redan gjort det. Det är viktigt med goda rutiner. Vi behöver sömn & återhämtning, mat och rörelse. Se till att du bokar in tider för träning, hämta och lämna barn, lunch och återhämtning så att du får balans i veckorna. Fundera över om det här ska bli hösten när du nyttjar morgontiden och tar tag i det viktigaste när hjärnan fortfarande är pigg. Är det här hösten när du provar att förlägga möten till eftermiddagarna. Är det här hösten när du säger fler nej till tids- och energitjuvar och många ja till det som är meningsfullt och ger dig energi? När vi stannar upp och förundras över något vet vi att det är väldigt läkande och fyller oss med energi.

petra brask, energi, hösten, tidsbloggen, personlig effektivitet, time management

8 saker att förundras över i höst

1. Färgerna

Äntligen får du gå i svart, invirad i halsdukar och se svår och intellektuell ut samtidigt som du fluktar över höstens intensiva färgskiftningar i rött, gult och grönt.

2. Dofterna

Dagg, dimma, frost och sjörök smyger sig in och doftar mystiskt, ibland jordigt, men uppfriskande.

3. nystarten

Längtan efter att börja på nytt, göra något annorlunda, starta en ny träningsform, ett nytt projekt, en ny kurs. Nu börjar det, spänningen ilar i ryggraden. Du är redo!

4. Ylletröjorna

Äntligen får du packa undan sommarkläderna och plocka fram höstgarderoben och gå runt och mysa i mjuka ylletröjor.

5. lövhögarna

De retsamma lövhögarna som bara väntar på att du ska vältra dig i dem eller kasta löv på en vän.

6. ljusen

Med totalt lugn kan du plocka fram de stora blockljusen och stilla ett helt rum.

7. Kryddorna

Varma drycker gör sig bäst under hösten; varm choklad med kanel, hett kaffe med kask, grönt jasminté och längtan efter första glöggens kryddor lockar dig.

8. glöden

Glöden från brasans sken, glödande kinder som överraskat mött den första morgonfrosten, glöd och passion i ögonen när du ägnar dig åt det du älskar att göra.

Ser fram emot att förgylla din höst med bloggen igen och dela med mig av exempel från de deltagare jag och mina kollegor möter, mest digitalt just nu. Både här och i Tidspodden bjuder vi dig på tips om hur vi arbetar och lever mer hälsosamt och hållbart. Hösten är här! Och vi med den! Nu kör vi!

Önskar dig en kärnfull helg

Petra Brask

Vintern är som en etsning, våren en vattenfärg, sommaren en oljemålning och hösten en mosaik av dem alla.

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. Carina

  Petra, vad du skriver medryckande, känner hur bra jag mår när jag tar in dina fina tips och råd! Tack för din underbara inspiration och den känsla som du sprider. Känns fint att hösten kommer!

  Kram Carina

  1. Petra Brask

   Tusen tack, Carina! Vad roligt att höra! Önskar dig en ljuvlig höst och hoppas vi får tillfälle att ses.

   Kram Petra

Kommentarer är stängda.

Dela gärna detta inlägg

PB Partners Dream Team

Om Tidsbloggen

Vem bestämmer över din tid?
I Tidsbloggen delar vi med oss av våra tankar och reflektioner kring våra liv som effektivitetsexpert på Petra Brask & Partners.

Kategorier