Styrkan i sårbarhet

Ja, du läste rätt. Sårbarhet och styrka. Kanske inte den första kopplingen vi automatiskt gör i hjärnan? Jag tror snarare att vi automatiskt tänker att sårbarhet är förknippat med svaghet. Det är i alla fall så många känner inför att visa sig sårbara. Men tänk om det är en myt?

Tänk på någon som du tycker har gjort något svårt; t ex gått igenom en svår sjukdom, en stor sorg, erkänt ett stort misstag eller delat med sig av en kris. Vad tänker du om den personen då?
Modig? Det krävs ett oerhört mod och en styrka för att visa sig sårbar.

Brené Brown är forskaren som studerar mänsklig samhörighet. Hon vet vad som händer när din chef säger 37 bra saker om dig och så en sak som du kan ”utveckla”. Hon vet varför du fastnar på det du ska ”utveckla” och inte kan ta till dig de där 37 bra sakerna. I ett klokt och roligt föredrag på TEDxHouston, delar hon med sig av sin forskning, som gett henne ett personligt mål att förstå sig själv och vad som händer när vi hamnar i en grupp med andra människor. Hon berättar vad de har gemensamt – de helhjärtade människor, som har modet att vara ofullkomliga och stå för det. Hon förklarar också varför vi dövar våra känslor och t ex dricker mer öl och äter fler muffins när vi är olyckliga.

På 20 minuter ger hon dig en ordentlig tankeställare som höjer kvaliteten på ditt liv och ger dig förståelse för hur sårbar och stark du är.

[ted id=1042 lang=sv width=560 height=315]

http://www.ted.com/talks/lang/sv/brene_brown_on_vulnerability.html

Önskar dig en mänsklig helg med dina nära och kära

Petra Brask

”Jag förlorade striden över min sårbarhet och vann tillbaka mitt liv.”
Brené Brown

Dela gärna detta inlägg

PB Partners Dream Team

Om Tidsbloggen

Vem bestämmer över din tid?
I Tidsbloggen delar vi med oss av våra tankar och reflektioner kring våra liv som effektivitetsexpert på Petra Brask & Partners.

Kategorier
Boktips
Med över 20 års erfarenhet av att lära människor att handskas med tiden och livet, delar Petra Brask med sig av de bästa tipsen och de mest konkreta verktygen som hjälper dig att frigöra tid och energi.
LÄS MER OM BÖCKERNA
Föregående
Nästa