Petra Brask - Effektivitetsexpert

”Det är en mänsklig rättighet att nå önskade resultat samtidigt som du har tid och energi över till resten av ditt liv.”

Petra Brask är VD och grundare av utbildningsföretaget Petra Brask & Partners. Hon är idag en efterfrågad och mycket uppskattad föreläsare, författare till böcker inom personlig effektivitet samt programledare för Tidspodden.

Alla har vi ett behov av att frigöra tid och energi på vår arbetsplats. Med över 25 års erfarenhet av att hjälpa kunder att bli mer tidseffektiva får Petra alltid toppbetyg av sina deltagare och är en väl förberedd entertainer.

Som föreläsare passar Petra lika bra för 500 personer som i mindre sammanhang, i allt från det privata näringslivet till offentlig förvaltning. Hon är van att föreläsa online och är alltid proffsig, närvarande och ger publiken stor igenkänning och många skratt.

Petra är trygg i sin scennärvaro och baserar alltid sina föreläsningar på evidensbaserade fakta. Hon pratar med dokumenterad erfarenhet om vikten av självledarskap, planering och prioritering samt hur du skapar struktur och hanterar de största tids- och energitjuvarna.

När hon förklarar varför vi gör som vi gör känns det enkelt att gå från hopplöshet till hoppfullhet. Med hennes humor och insikter blir surdegarna plötsligt till hanterbara uppgifter.

Föreläsare, författare, programledare och bloggar sedan 2009

Petra har föreläst för allt från FN till Coca-Cola. Med en gedigen erfarenhet från olika kulturer och länder som Iran, Storbritannien och Norden kan hon enkelt jämföra och fånga upp intressanta vinklingar i det internationella landskapet vi lever i idag.

Hösten 2014 var Petra programledare för TV-serien Tidsjakten som gick på SVT och har bloggat sedan 2009 på ämnet tid i Tidsbloggen.

Hon har gett ut två böcker i ämnet personlig effektivitet: Vem bestämmer över din tid? – konsten att frigöra tid och energi. (Lava förlag 2017). Koll på tiden – tips för skola, fritid, vänner och sömn. (Lava förlag 2019).

Tillsammans med Lena Lid Falkman, forskare på Handelshögskolan är Petra Brask programledare för den populära podcasten Tidspodden. I podden delar de med sig av forskning och tips om tid tillsammans med aktuella gäster.

Sagt om Petra Brask

5/5
"Petra är ett fullblodsproffs. Höll oss deltagare uppmärksamma hela tiden och jag hade inte en tråkig sekund under hennes framträdande."
"Jättebra föreläsning! Mycket bra ämne som är sååååå viktigt och Petra hade gärna fått fortsätta ett tag till!"
"Petras insats var toppenbra! Mycket peppande! Bra tips och reflektioner."
- FRAMTIDENS SKOLADMINISTRATÖRER MED ABILITY PARTNER
5/5
"Jag var på din föreläsning på Ledarna 25 januari 2024. Jag vill bara skicka ett tack. Du är en förebild som stark, kunnig och positiv kvinna! Jag älskar ordning och reda och är en äkta mästare på att prioritera, effektivisera och ha ordning och reda. Jag fick med mig flera spännande aha-upplevelser. Tack för din tid och att jag fick dela den!"
- LEDARNA SVERIGES CHEFSORGANISATION
5/5
"Kursen var suverän och Petra Brask var väldigt rolig. Första gången jag hörde talas om Petra var när jag såg TV-programmet Tidsjakten 2014. Jag fastnade direkt för hennes karismatiska och sympatiska framtoning och älskade alla tips hon kom med. Jag lyssnar på hennes podd Tidspodden, så det var en dröm att få gå en heldagskurs med henne! Hon kom med många kloka och smarta tips både när det gäller hur man kan använda tekniska lösningar och på vad man kan ha för strategier."
- Kunskapsgruppen