Frukostföreläsning
Den 31 mars 2023

Prestationsångest - Gör upp med din inre kravställare

Känner du ofta att du kunde presterat lite bättre eller lite mer? Det är ett förhållningssätt som kan tyckas vara en positiv egenskap, men för den som aldrig känner sig tillfreds med sin insats kan det bli en plåga.

Prestationsångest innebär att man har en överdriven oro inför sin egen prestationsförmåga. Det är också vanligt att man lägger mycket tid och energi på att överdrivet förbereda sig inför händelser där man vill prestera väl. Du kan ha prestationsångest oavsett om du faktiskt presterar bra eller dåligt. Att vara självkritisk och att underskatta sina prestationer är vanligt.

Att ha höga krav på din insats i arbetet behöver inte vara dåligt. Men om du aldrig är nöjd med det du presterar kan du behöva skifta fokus. Personer med höga krav på sig själva har en tendens att ständigt höja kraven ytterligare istället för att känna sig nöjda. Detta kan leda till stress och utmattning. 

Fredagen den 31 mars 2023 bjuder vi dig på vårens andra frukostföreläsning, klockan 8.00-8.50. Välkommen att äta din frukost online med oss.

Tips och motivation för att bli mer nöjd med din insats:

Ps. Vill du få tips och inspiration redan nu, innan vi ses i mars? Läs Petra Brasks blogginlägg på Tidsbloggen – Lycka till med att misslyckas och 9 tips för att hantera prestationångest

Information om vår frukostföreläsning - Prestationsångest