Företagsanpassad föreläsning

Konsten att säga nej och sätta gränser

”Svårt att säga Nej” toppar listan på de vanligaste tidstjuvarna på jobbet oavsett i vilket land och kultur vi mäter tidstjuvar i. Känner du någon som har svårt för att säga nej och sätta gränser? Hur svårt kan det vara?

Vissa erkänner att de säger ja till fler saker än de har råd med för att det är minsta motståndets lag. Andra deltagare säger att de springer på så fort att de inte hinner reflektera över vad de borde ha sagt nej till. Vår reptilhjärna kan hitta på en uppsjö av oroskänslor inför ett nej. ”Nästa gång kan det vara jag som behöver hjälp.” och ”Vi är ett team och behöver hjälpas åt.”

Det finns en grundläggande rädsla i att säga nej, då vi tror att människor kommer utesluta oss ur gemenskapen, tappa respekten för oss, tycka mindre om oss. Men när vi synar denna oro i sömmarna och i ljuset av logik, så inser vi snart att det jobbigaste med ett nej, är vår oro inför att säga det. Under den här föreläsningen får du konkreta tips och inspiration till en sund gränssättning som gör skillnad i din vardag.

Föreläsningsinnehåll - Konsten att säga nej och sätta gränser

Lästips om konsten att säga nej

Bokningsinformation - föreläsning

Kontakta oss