Påsktid

För vissa är det inte bara Långfredagen som känns som en extra lång dag i dessa tider. Då kan vi behöva plocka fram barnasinnet och glömma tankarna på Corona en stund. För att hjälpa dig att fylla på med energi kommer här på tre enkla påsklekar från olika delar av världen. Vem vet? Du kanske startar en ny tradition hemma? Bor du själv kanske du kan utmana någon online?

Zwänzgerle (Schweiz): Utmana varandra i en lek som går ut på att slå hål på ett dekorerat ägg med ett mynt. Kasta myntet på ägget från ett “lagom” avstånd. Om du missar och ägget håller, får din motspelare behålla myntet. Om du lyckas, är ägget och myntet ditt. Detta är en gammal Schweizisk tradition.

Äggknackning (Tyskland och Österrike): Fatta varsitt målat, hårdkokt ägg och ställ er mitt emot varandra. Knacka topparna mot varandra tills ett av äggen spricker. Vinnaren är den vars ägg är helt.

Äggrullning (USA): Detta fungerar bäst med flera spelare och utomhus. Var och en behöver ett målat, hårdkokt ägg och en lång pinne av något slag (ett brännbollsträ eller en golfklubba går bra). Lägg äggen i en rad och ställ varje spelare vid sitt ägg. Vid “Gå!” börjar spelarna rulla sina ägg mot mållinjen. Denna lek har länge varit höjdpunkten vid det årliga påskfirandet på Vita Husets gräsmattor.

Du kanske väljer att istället sätta dig i lugn och ro och färglägga dina ägg till frukosten, eller tänk om det räcker med att bara sätta dig i lugn och ro och njuta av den gula solen en stund.

Önskar dig och din familj en äggstra Glad och förhoppningsvis frisk Påsk!

Petra Brask, författare, föreläsare och effektivitetsexpert

”We don’t stop playing because we grow old;
we grow old because we stop playing.
George Bernard Shaw

Dela gärna detta inlägg

PB Partners Dream Team

Om Tidsbloggen

Vem bestämmer över din tid?
I Tidsbloggen delar vi med oss av våra tankar och reflektioner kring våra liv som effektivitetsexpert på Petra Brask & Partners.

Kategorier