Planeringstid

Äntligen fredag och veckoplanering! På fredagar har jag en stående timme i kalendern direkt på morgonen där det står Veckoreflektion. Då stannar jag upp och funderar över vad som hände den här veckan egentligen? Hur ser det ut nästkommande veckor i min kalender. Finns det tillräckligt med luft och fri tid? Har jag bokat in viktiga händelser och uppgifter i kalendern? Behöver jag flytta eller rensa bort något?

Veckoreflektion är också en stund när jag känner otrolig tacksamhet över allt jag får vara med om, över att ha så fina kollegor och möta så spännande deltagare och människor som delar med sig av sina liv och sin resa.

Den här veckan var en av höjdpunkterna igår kväll när jag spelade in ett poddavsnitt tillsammans med Framstegskonceptet av och med Madeleine Mofjärd och Christian Lumbana. De brinner för att prata om mindset och personlig utveckling.

En annan höjdpunkt var att få lyssna på vårt avsnitt om Planeringstid i Tidspodden som jag gör med Lena Lid Falkman, forskare på Handelshögskolan. I planeringsavsnittet pratar vi med min kollega, Jan Winstedt, om hur vi ska planera och prioritera för att få tiden att räcka till. Janne delar med sig av många app-tips (som du även kan läsa om på vår hemsida).

När jag började fredagsblogga för tio år sedan var det för att just ge mig själv den nödvändiga och så härliga reflektionstiden i slutet av veckan. Nu märker jag att när jag gör poddar och skriver böcker har jag verkligen ökat denna så värdefulla tid i mitt liv. Planering är för mig en tid då vi har möjlighet att stanna upp, reflektera och ger oss möjlighet att njuta av vår tid. Då tid är ett tänjbart begrepp – vi kan uppleva att den går fort och att den går långsamt – ger planeringen oss en möjlighet att styra upplevelsen av vår tid. Ska det kännas som att vi bara springer på och har ingen tid alls eller har vi möjlighet att styra så att vi hinner njuta av livet och alla dess upplevelser? Tid är en ändlig resurs. Det gick en timme nyss som vi inte får tillbaka. Men det kommer en timme nu och den kan vi påverka vår upplevelse av.

Låt oss ta in och njuta av varje timme den här helgen,

Petra Brask, författare och effektivitetsexpert

Tidspodden – Planeringstid

 

 

 

 

Dela gärna detta inlägg

PB Partners Dream Team

Om Tidsbloggen

Vem bestämmer över din tid?
I Tidsbloggen delar vi med oss av våra tankar och reflektioner kring våra liv som effektivitetsexpert på Petra Brask & Partners.

Kategorier