Svårt att ta rätt beslut?

 

beslutTycker du det är svårt att fatta rätt beslut ibland så är du inte ensam. När vi står inför stora beslut i livet har vi en tendens att välja det mest säkra alternativet. Hjärnan vill veta hur något ska bli och har svårare att hantera det okända. Helst vill vi få en film från Gud eller NetFlix där vi kan se hur våra beslut kommer att påverka oss. När Ruth Chang valde mellan att bli filosof eller advokat, så velade hon länge fram och tillbaka innan hon till slut valde advokat, för det verkade som ett tryggare alternativ. Efter ett tag upptäckte hon att det inte passade henne alls. Hon hade baserat ett svårt val på helt fel värden. Idag är hon professor i filosofi och arbetar med att få oss att förstå varför svåra beslut är så svåra. Hon får oss att se på våra beslut på ett helt nytt sätt.

Tänk om det är så att svåra val egentligen handlar om möjligheter. En möjlighet att följa en väg i livet som du själv tror på och kan stå för. Tänk om det svåra ligger i att vi i allt brus  har tappat bort det vi värdesätter mest och därför letar på fel ställe efter rätt svar? Prova att leta inom dig.

Önskar dig en helg full av möjligheter

Petra Brask

”When we face hard choices, we shouldn’t beat our head against a wall trying to figure out which alternative is better. There is no best alternative.”
Ruth Chang

Svårt beslut


Dela gärna detta inlägg

PB Partners Dream Team

Om Tidsbloggen

Vem bestämmer över din tid?
I Tidsbloggen delar vi med oss av våra tankar och reflektioner kring våra liv som effektivitetsexpert på Petra Brask & Partners.

Kategorier