Effektiva appar

Kalendrar

Som effektivitetsexpert blir jag glad när jag testar alla effektiva appar med fokus på  kalendrar som finns i våra smartphones. De är ofta bra och med funktioner som inte finns i datorversionerna, vilket gör mig förbryllad. En svaghet med många kalendrar är att dem lever sina egna liv. Kalendern och att göra-listan borde sitta ihop tycker jag och här finns det mycket kvar att göra. Den som fått ihop detta bäst är appen Nine (gäller Android versionen), där man kan nå sina uppgifter från kalender appen.

Kalendrar

Nine logo

Nine

5/5

Nine är en fulländad e-postapplikation för synkronisering med Microsoft Exchange Server (Outlook).

Nine har ingen server för att lagra användarens data utan ansluter direkt till användarservern. Alla Nine data lagras endast hos användarens system.

Nine kan kopplas till flera olika konton.

Nine har kopplingar till mejl, kontakter, kalender, uppgifter och anteckningar.

”Absolut det bästa och mest kompletta planeringssystemet för mobilen som jag har testat. Jag kör den mot vår Office 365 lösning och har kontroll på både mina mejl, kalender och uppgiftslista. Tycker det är konstigt att inte Microsoft har kommit längre med sina appar. Gränssnitten är tydliga och det finns möjlighet till många inställningar.
Kalendern är överskådlig och kan visas i många varianter; listform, 1 dag, 3 dagar, arbetsvecka, vecka, månad. Mejlen kan visas och sorteras på många sätt. Du kan även från inboxen flagga ett mejl så att det kommer upp i uppgiftslistan samt flytta det till rätt mapp. I uppgiftslistan kan jag använda mig av kategorier och sortera uppgifterna så att det överensstämmer med min uppgiftslista i Outlook (enda appen jag har hittat som klarar av detta). Appen kostar ca 150 kr, men det är den värd. Under 14 dagar får man testa appen gratis.”

2018-10-31

Weekcal logo

WeekCal

5/5

WeekCal är den mest användarvänliga kalendern som finns.

Alla som är i behov av att få det mesta av sin kalenderapp använder den här appen, oavsett om de använder iCloud, Exchange eller Google kalender.

Om du tycker att du inte får en tillräckligt bra översikt och alternativ i din vanliga kalender som medföljer din iPhone eller iPad då är WeekCal lösningen för dig.

”Detta är nog den mest lättmanövrerade kalendern jag har testat. Överskådlig med många olika vy alternativ. (dag, vecka, agenda, månad, minimånad, år). Du ser tydligt dina bokningar och kan snabbt skifta mellan år, månader och veckor.

Till denna kalender kan du ladda ner speciella kalendrar som är kopplade till dina intresseområden. T.ex. om du gillar sport och har ett favoritlag i allsvenskan, så kan du prenumerera på lagets matchdatum kalender (du kan även hitta många andra fotbollslag både i världen och Sverige, olika divisioner m.m.) 

OBS! WeekCal appen kostar pengar men det kan den vara värd.”

2019-10-22

Google Calendar logo

Google Calendar

4/5

Hämta den officiella Google Kalender appen för din mobil och surfplatta så sparar du tid och kan planera varje dag på bästa sätt.

Det finns olika sätt att visa kalendern på. Du kan växla snabbt mellan dags-, vecko- och månadsvy

  • Händelser från din G-mail, flyg-, hotell-, konsert- och restaurangbokningar samt mycket mer läggs till automatiskt i kalendern
  • Uppgifter i kalendern – med Påminnelser kan du skapa och visa uppgifter i anslutning till dina händelser
  • Mål – När du lägger till personliga mål i kalendern, som t.ex. att springa tre gånger i veckan så schemaläggs tiderna automatiskt
  • Alla kalendrar på en plats – Google Kalender fungerar med alla kalendrar på telefonen, inklusive Exchange

En överskådlig och lättanvänd kalender. Det är enkelt att förflytta sig mellan olika vyer (dag, vecka, månad). Går att koppla till flera olika konton.  Ett litet minus för att det inte finns någon vy för arbetsvecka. En kul funktion är att kalendern kan hjälpa dig med att sätta mål, föreslå tider och påminna dig. Till exempel; Jag vill lägga in att jag ska springa i kalendern och väljer hur länge varje pass ska vara, när på dygnet och hur många gånger i veckan. Automatiskt föreslår Google Kalender de tider som passar i min kalender. ”

2018-11-28

Samsung Calendar logo

Samsung kalender

4/5

Den här kalendern följer med när du köper en Samsung smartphone/tablet.

Den här kalendern följer med när du köper en Samsung smartphone/tablet.

En bra kalender som följer med när du köper en Samsung smartphone. Den är lätt att använda och ger en bra översikt. Man kan välja mellan dag-, månad-, vecko- eller års vy.  Ett extra plus är att du även kan jobba med Uppgifter i din kalender.”

2018-11-28


UPPDATERING 2019-02-18:
”Om du har en nyare Samsung får du eller har fått en större uppdatering. Tyvärr har Samsung gjort en stor miss i denna uppgradering. Funktionen ”Uppgifter” är borttagen.

Iphone Calendar logo

Iphone Kalender

3/5

”En bra kalender, men tyvärr har den inte veckovy (enbart dag, månad och år). En funktion som jag gillar extra är att det finns ett val som heter ”restid”. När du gör en bokning, har du ett alternativ där du kan ange om det krävs en resa/förflyttning och i så fall hur lång tid du räknar med. Tiden avsätts sedan automatiskt för förflyttningen i din kalender. En funktion som borde finnas i alla kalendrar.”

2018-12-07

Outlook logo

Outlook

3/5

Microsofts app för att ansluta alla sina e-postkonton, kalendrar heter Outlook.

Outlook för smartphone kan användas med Microsoft Exchange, Office 365, Outlook.com, Gmail, IMAP och Yahoo Mail.

”Under flera perioder har jag kört Outlook appen och blivit lika besviken varje gång. Men nu har dom äntligen kommit en bit på väg. Mejldelen tycker jag är riktigt bra. Stabil och det fungerar med flera olika konton i samma app. Dock finns det ett stort minus med kalendern. Du kan endast visa en eller tre dagar. Jätte svårt att få ett längre perspektiv.”

2018-09-21

”Uppdatering av Outlook appen. En stor förbättring har skett. Nu kan du även välja månadsvy.”

2018-11-12

Kontakta oss